Bedrijfsnieuws | Mensen

Dirk Willink nieuwe voorzitter KNMvD

Dierenarts Dirk Willink uit Winterswijk wordt per 1 maart 2014 de nieuwe voorzitter van de beroepsgroep voor dierenartsen KNMvD. Willink volgt daarmee de huidige voorzitter Ludo Hellebrekers op, die na acht jaar de voorzittershamer doorgeeft.

Willink studeerde in 1986 af als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarna werkte hij veertien jaar als practicus in de Dierenartsenpraktijk Someren en vervolgens zes jaar als practicus in de groepspraktijk van Winterswijk. Hij hield zich bezig met paarden, varkens en koeien. Tijdens zijn werk behaalde hij de titel van ‘specialist reproductie van het Paard’.

De politiek in

In 2005 stapt Willink de lokale politiek in en wordt lijsttrekker en fractieleider van de lokale partij Winterwijks Belang. ‘Zijn’ partij haalde 34 procent van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen en Willink wordt vervolgens verantwoordelijk voor de coalitievorming. Na verloop van tijd krijgt Willink een verschil van inzicht met zijn collega-dierenartsen over de praktijk, wat voor hem reden is in 2008 de praktijk te verlaten. Willink: “Volgens mijn collega’s kon mijn politieke keuze invloed hebben op onze klantenkring.”

Momenteel is Willink parttimevoorzitter van een stichting die het lokale erfgoed rond Winterswijk beheert en daarnaast heeft hij een halve baan als adviseur Oost van de beroepsgroep van artsen KNMP.

Nieuwe KNMvD-voorzitter

“Ik ben benoemd vanwege mijn jarenlange praktijkervaring gekoppeld aan mijn bestuurlijke en politieke werkzaamheden”, aldus Willink.  Directeur Bart Smit van de KNMvD weet dat Willink de beste was uit een groep van zeven kandidaten. Smit: “Zelf ben ik niet betrokken geweest bij de procedure: dat deed de ledenraad van onze beroepsgroep.” Op de vraag welke persoonlijke doelen Willink heeft in zijn nieuwe rol kan hij geen antwoord geven: “Dat ga ik nog even niet zeggen, eerst maar eens goed inwerken in de dossiers.”