Bedrijfsnieuws

IDEXX Laboratories koopt softwarebedrijf Animana

Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Idexx Laboratories koopt het Nederlandse bedrijf Animana BV,  maker van een managementsoftwareprogramma voor dierenartsen.

Animana

Animana is een softwarepakket voor dierenartsen dat werkt via de ‘cloud’. Het programma is gemaakt om data van patiënten in op te slaan en de dierenarts managementinformatie te verschaffen over zijn praktijk. Met de overname wordt Animana verder uitgerold binnen Europese landen.
Bas van Ecke richtte het bedrijf in 2000 samen met Sebastiaan Massizzo op. Op dit moment bestaat het team uit ruim 20 personen en heeft het bedrijf zo’n 400 praktijken in Nederland als klant.

Extra groei

Bas van Ecke is blij met de nieuwe eigenaar. “De overname is positief voor de klant en voor ons bedrijf. Idexx is een sterke partner die flink zal investeren in verdere ontwikkelingen in het softwarepakket en ook in onze medewerkers. Dierenartsen zullen dus meer en vaker ontwikkelingen zien van ons. En voor medewerkers betekent de overname meer mogelijkheden in hun carrière.”
Idexx is een wereldspeler in diagnostische testen voor landbouwhuisdieren en testen voor water- en melkkwaliteit. Idexx biedt werk aan 6.000 medewerkers in 175 landen en heeft een jaaromzet van ruim 1 miljard dollar.