Bedrijfsnieuws | Mensen

Geert Tillemans nieuwe directeur faculteit Diergeneeskunde

Geert Tillemans is per 1 juli 2015 benoemd tot directeur van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Hij volgt Wim Dirksen op die per 1 oktober met pensioen zal gaan.

Geert Tillemans is op dit moment verbonden aan het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam als bedrijfsleider van de unit Anesthesiologie/OK. Hij behaalde zijn kandidaatsexamen Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht en vervolgens zijn doctoraal Bestuurskunde cum laude aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in management- en directiefuncties in de preventieve en curatieve gezondheidszorg en publieke sector. Zo was hij werkzaam in enkele grote ziekenhuizen, manager van het Astmacentrum in Davos en directeur van de divisie Sociaal Medische Zaken bij het UWV.

Tillemans heeft ruime ervaring met bedrijfsvoering en met veranderingstrajecten met als doel verbetering van kwaliteit en prestaties, het vergroten van de patiëntveiligheid, optimale capaciteitsbenutting en innovatie. Hierbij was nauwe samenwerking met professionals een belangrijke voorwaarde.
De afgelopen jaren heeft Tillemans zich verdiept in de effecten van ‘ongeschreven regels’ op het leer- en verandervermogen van organisaties.