Bedrijfsnieuws

Mars Petcare neemt dierenklinieken AniCura over

AniCura, een groep dierenziekenhuizen en -klinieken in zeven landen in Europa, wordt binnenkort toegevoegd aan de Veterinary Health Group van Mars Petcare. Dat meldt Mars, het bedrijf dat vooral bekend is door chocoladeproducten als Mars, Twix en Snickers. Maar Mars is ook eigenaar van onder andere de diervoedermerken Whiskas, Pedigree en Sheba.

Volgens Mars markeert de overname van AniCura de toetreding tot de Europese markt voor veterinaire zorg, ‘waardoor we aanwezig zijn in acht markten van de op één na grootste regio voor veterinaire zorg ter wereld. Hiermee brengen we de hoogwaardige veterinaire deskundigheid van Mars Petcare in Noord-Amerika samen met de hoge kwaliteit van de gevestigde praktijken in Europa’, aldus Mars.

200 dierenklinieken

AniCura werd opgericht in 1911 en er werken meer dan 4.000 veterinaire professionals gespecialiseerd in de veterinaire zorg voor dieren in meer dan 200 dierenziekenhuizen in zeven landen in Europa: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Foto: Mars