Bedrijfsnieuws | Mensen

Jeroen Dijkman nieuwe algemeen directeur Animal Sciences Group

Jeroen Dijkman wordt per 1 september 2020 de nieuwe algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen University & Research. Hij volgt Martin Scholten op die per 1 juni in een andere functie werkzaam is voor WUR.

Dijkman is momenteel directeur (internationaal) van het New Zealand Agriculture Greenhouse Gas Research Centre en senior technical coordinator voor de Climate and Clean Air Coalition Agriculture Initiative, waar hij onder meer werkt aan de bijdrage van de dierlijke sector aan duurzame agro-voedselsystemen.

Hij was eerder onder andere directeur van Enabling Innovation van het International Livestock Research Institute. Ook was hij senior officer van de Animal Production en Health Division van de wereldvoedselorganisatie van de VN (FAO), waar hij onder meer een van de initiatiefnemers was van het Pro-Poor Livestock Policy Initiative en de Global Agenda for Sustainable Livestock.

Dijkman behaalde in 1989 zijn MSc aan de diergeneeskundefaculteit van de universiteit van Edinburgh en zijn PhD aan dezelfde faculteit in 1994.

“Werken voor WUR is een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de duurzame toekomst van agro-voedselsystemen”, zegt Dijkman. “Het is inspirerend en motiverend om daar aan te mogen en kunnen bijdragen.”

Deel dit bericht: