Bedrijfsnieuws | Mensen

Annemarie Rebel buitengewoon hoogleraar Gezonde en veerkrachtige veehouderij

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft Annemarie Rebel aangesteld als buitengewoon hoogleraar Healthy and Resilient Livestock (Gezonde en veerkrachtige veehouderij).

De leerstoel is per 1 juli ingegaan en ondergebracht bij de leerstoelgroep Adaptatiefysiologie onder leiding van Bas Kemp. De buitengewone leerstoel wordt gefinancierd door de Animal Sciences Group.

Rebel is hoofd van de afdeling Dierenwelzijn en gezondheid bij Wageningen Livestock Research. Ze behaalde haar master in de Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp recidiefvorming van blaaskanker.

Na (internationaal) onderzoek naar onder andere uitzaaiingen bij prostaatkanker, maakte Rebel de overstap naar veehouderij-onderzoek en ging ze aan de slag bij de afdeling Infectiebiologie van het Centraal Veterinair Instituut (nu Wageningen Bioveterinary Research). In 2015 verhuisde ze naar Wageningen Livestock Research.

“Met deze buitengewone leerstoel voor onderzoek naar de veerkracht van dieren kunnen we van hun intrinsieke capaciteiten gebruik maken en optimaliseren, zodat ze bestand zijn tegen uitdagingen”, vertelt Rebel. “Bovendien kan dit leiden tot minder ziekte-uitbraken en past het binnen het thema One Health, door vermindering van medicijngebruik en minder gevoeligheid voor ziekten.”

Deel dit bericht: