Bedrijfsnieuws | Mensen | Nieuws | Rundvee

Linda van Duijn nieuwe manager Afdeling Rund van GD

Dierenarts Linda van Duijn is per 1 oktober de nieuwe manager Afdeling Rund van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en is daarmee de opvolger van Bert de Lange die werkzaam blijft bij de GD als manager Marktteam Dierhouder & Dierenarts.

Na haar studie Diergeneeskunde in Utrecht, die ze in 2003 afrondde, ging Linda aan het werk als dierenarts bij DAP Zoetermeer en omgeving. Daar focuste ze zich op rund, paard en kleine herkauwers. In 2010 werd ze ‘Dierenarts rund’ bij de GD. In 2018 werd ze benoemd tot hoofd van het team dierenartsen binnen de afdeling Rund.

Meer kennis delen

Als manager Afdeling Rund wil Linda meer kennis en onderzoeksresultaten delen die van belang zijn voor het veld. “We doen al heel veel mooie dingen, maar hiervan kunnen we nog meer beschikbaar maken voor dierenartsen, veehouders, sectorpartijen en organisaties die actief zijn in bijvoorbeeld de zuivel-, pharma- en voerwereld. Het is belangrijk te kijken naar welke rol we als GD hebben voor onze klanten en partners”, vertelt ze.

Klanten opzoeken

Uit klantonderzoek en gesprekken met klanten blijkt dat er behoefte is aan een GD die meer als partner fungeert. Daar wil Linda graag samen met de ruim vijftig medewerkers van de afdeling Rund op inhaken door klanten letterlijk op te zoeken. Daarnaast zal ze zich ook inzetten om de groei-ambities van de GD in zowel Nederland als buitenland in te zetten zodat de GD in staat blijft de Nederlandse rundveehouderijsector optimaal te bedienen.