Bedrijfsnieuws | Mensen

Debbie Jaarsma nieuwe decaan Diergeneeskunde

Debbie Jaarsma is per 1 augustus 2021 de nieuwe decaan van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ze is de opvolger van Wouter Dhert die zes jaar decaan was van de faculteit en op 1 januari van dit jaar afscheid nam.

Debbie Jaarsma (1973) is momenteel hoogleraar Onderzoek en Innovatie van Medisch Onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze studeerde Diergeneeskunde in Gent en Utrecht van 1992 tot 2000. Ze brak vervolgens een specialisatie tot patholoog af om hogeschooldocent te worden aan de HAS Hogeschool in Den Bosch (2001-2003). In 2008 promoveerde ze in Utrecht op diergeneeskundig onderwijs. Daarna werd ze hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 bekleedt ze in Groningen de leerstoel onderzoek en innovatie van medisch onderwijs en leidt ze de onderzoeksgroep LEARN (Lifelong Learning Education and Assessment Research Network).

Terug bij diergeneeskunde

“Het is voor mij een hele eer om de faculteit in deze rol te mogen gaan leiden, samen met het faculteitsbestuur en de drie nieuwgevormde departementen”, aldus Jaarsma.  “Ik verheug mij er enorm op om weer samen te werken met oud-collega’s en om nieuwe collega’s te ontmoeten. Om in gezamenlijkheid de mooie ambities van de faculteit en universiteit op te pakken en waar te maken. Na tien jaar werken in twee verschillende UMC’s voelt het goed om weer terug te mogen komen bij diergeneeskunde; toch mijn eerste professionele identiteit!”

Deel dit bericht: