Ondernemen

Pilot gestart met minor ‘Basics in Veterinary Medicine’

Vanwege de enorme behoefte aan landbouwhuisdierenartsen wordt sinds februari van dit jaar een groep studenten van de opleiding Animal Sciences van Wageningen University & Research (WUR) klaargestoomd voor de vervolgopleiding Diergeneeskunde. Daarvoor is een pilot gestart met de minor ‘Basics in Veterinary Medicine’. Dat meldt het magazine Vetscience van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

De minor ‘Basics in Veterinary Medicine’ is een twintigweekse cursus die studenten Animal Sciences van de WUR voorbereidt op de vervolgopleiding Diergeneeskunde (de driejarige masteropleiding), richting landbouwhuisdieren en veterinaire volksgezondheid. Dit gebeurt onder leiding van de docenten Ruurd Jorritsma en Wim Kremer van de faculteit Diergeneeskunde.

Kremer: “We starten deze pilot met studenten in de laatste fase van de vooropleiding Animal Sciences. Deze opleiding staat qua inhoud dicht bij onze opleiding. Als de pilot slaagt, gaan we onderzoeken of we ook studenten met een andere vooropleiding kunnen toelaten.”

Als de pilot slaagt, stroomt in het najaar 2021 een eerste groep studenten in vanuit Animal Sciences bij de vervolgopleiding tot landbouwhuisdierenarts.