Onderzoek

Veterinair Vuur: belang diergeneeskunde uitdragen en geld ophalen voor onderzoek

De faculteit Diergeneeskunde organiseert in het kader van haar 200-jarig bestaan het ‘Veterinair Vuur’, een estafette langs dierenartsenprakijken in Nederland. Dierenartsen en praktijkmedewerkers kunnen individueel of als team deelnemen aan Veterinair Vuur om het belang van de diergeneeskunde uit te dragen en om geld op te halen voor diergeneeskundige projecten die door de overheid niet of niet volledig gefinancierd worden.

De estafette begint en eindigt op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en duurt 61 dagen. Vanaf 4 oktober wordt het Veterinaire Vuur door heel Nederland doorgegeven van dierenartspraktijk naar dierenartspraktijk. Na de estafette gaat op 10 december het jubileumjaar feestelijk van start.

Er wordt een route gelopen langs alle deelnemende praktijken. “In het kader van de veiligheid en duurzaamheid zullen we met duurzame led-lampen lopen, die lijken op fakkels. Dit niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor het geval dat (een deel van) de route samen met dieren wordt gelopen”, aldus een woordvoerder van de faculteit.

Actiepagina’s

Voor het ophalen van geld kunnen deelnemers een actiepagina aanmaken op het crowdfundingsplatform van Vrienden Diergeneeskunde. Daar zijn inmiddels (d.d. 21-09-2021) 23 teams en 28 acties te vinden.