Bedrijfsnieuws | Nieuws

Nieuwe bachelor leidt studenten op voor Diergeneeskunde, Farmacie en Geneeskunde

De Universiteit Utrecht start op 1 september 2022 met de nieuwe interdisciplinaire bacheloropleiding ‘Zorg, gezondheid en samenleving’. Daarmee wil de universiteit inspelen op de maatschappelijke vraag naar breed opgeleide professionals in de humane en veterinaire gezondheidszorg.

De nieuwe opleiding is een samenwerking van de faculteiten Diergeneeskunde, Geneeskunde en Bètawetenschappen (Farmacie) van de Universiteit Utrecht. Met de nieuwe bachelor krijgen studenten volgens de universiteit een goede basis om zich voor te bereiden op een van de klinische masterprogramma’s aan de Universiteit Utrecht die opleiden tot dierenarts, arts of apotheker, of een ander masterprogramma op het gebied van de gezondheidszorg.

Samenhangend systeem

De nieuwe opleiding start op 1 september 2022 met vijftig studenten. “Het wordt een uitdagende opleiding die de studenten aan het denken zet over de relatie tussen mens, dier en omgeving en ieders eigen rol in dat samenhangende systeem”, zegt Merel Langelaar, vice-decaan Onderwijs bij de faculteit Diergeneeskunde. “De bachelor bereidt studenten voor op een vervolgstudie in het brede veld van de life sciences, inclusief de klinische richtingen.”

Deel dit bericht: