Bedrijfsnieuws | Mensen

Alexander Bolomey nieuwe directeur KNMvD

Alexander Bolomey is per 1 november 2021 de nieuwe directeur van de KNMvD. Dat heeft de beroepsorganisatie voor dierenartsen op 20 oktober bekendgemaakt.

Bolomey (56) heeft een juridische opleiding en een achtergrond in het groene onderwijs. De afgelopen jaren functioneerde hij als (interim-)directeur-bestuurder bij Stichting Het Zeeuwse Landschap en bij Stichting museum Terra Maris. Bolomey heeft een brede interesse en affiniteit met communicatie, public affairs en belangenbehartiging. Zowel het veterinaire als politieke veld zijn bekend terrein voor hem.

Dierenbescherming en Aeres Hogeschool

Bolomey werkte jarenlang als manager communicatie en relaties bij de Dierenbescherming. Hier was hij verantwoordelijk voor alle activiteiten en communicatie richting overheid en politiek, bedrijfsleven en stakeholders. Ook is hij als gastdocent Belangenbehartiging betrokken bij Aeres Hogeschool Dronten.

Alexander Bolomey is getrouwd, heeft een dochter en woont in Burgh-Haamstede. In zijn vrije tijd sport hij graag. Hij houdt van teamsport en heeft op hoog niveau waterpolo gespeeld. Zijn enthousiasme is groot om samen te gaan werken met de medewerkers en bestuursleden van de KNMvD, zo meldt de beroepsorganisatie.

Op de foto: Alexander Bolomey en KNMvD-voorzitter Sophie Deleu na het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst van Bolomey.

Foto: KNMvD