Bedrijfsnieuws | Mensen

Twee nieuwe dierenartsen bij GD

De GD heeft per 1 november Emma Strous aangenomen voor de versterking van het team rundveedierenartsen. En vanaf 1 januari voegt Nienke Snijders-Van de Burgwal zich bij het team Kleine Herkauwers.

Emma Strous studeerde in 2012 in Utrecht af als dierenarts en volgde daarna een Farm Animal Health-internship aan de universiteit van Cambridge. Vervolgens werkte zij twee jaar als rundveepracticus in Dierenkliniek ’t Leidse Land in Leiderdorp, waarna ze begon als docent-dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daar doorliep zij ook de opleiding tot Europees rundveespecialist van het European College of Bovine Health Management. Afgelopen september heeft zij het specialistenexamen met goed gevolg afgerond.

Nienke Snijders-Van de Burgwal, opgegroeid op een schapenbedrijf in de Noordoostpolder, rondde in 2014 haar studie Diergeneeskunde in Utrecht af en leerde daarna het werkveld als allround dierenarts kennen. Ze werkte vooral met rundvee, maar ook met onder andere gezelschapsdieren en paarden. Daarna stortte ze zich in het onderwijs. Zo gaf ze les op de afdeling Klinische Infectiologie van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en op de Aeres Hogeschool Dronten. In Dronten combineerde ze het onderwijs met onderzoek binnen het Team Praktijkgericht Onderzoek.

Deel dit bericht: