Bedrijfsnieuws | Mensen

Marianne Sloet tijdens afscheidssymposium koninklijk onderscheiden

Marianne Sloet Van Oldruitenborgh-Oosterbaan heeft afscheid genomen van haar actieve functie als dierenarts en hoogleraar aan het departement Gezondheidszorg Paard aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens het symposium dat op 31 augustus ter ere van Sloets afscheid werd georganiseerd, verraste burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt haar met een koninklijke onderscheiding. Dat meldt paardensportbond KNHS.

Burgemeester Potters benadrukte de hoge kwaliteitsstandaard van Sloet, het feit dat zij altijd bereikbaar is wanneer ze nodig is en dat zij op zeer vaardige wijze haar drie werkterreinen van dierenarts paard, eigenaren en de wetenschap optimaal heeft weten te combineren. Sloet werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Schilderij en speld

Marianne Sloet kreeg tijdens het symposium ook een schilderij van haarzelf uit handen van Anton Pijpers, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht. Het is het eerste schilderij van een vrouw dat in het departement Gezondheidszorg Paard van de universiteit komt te hangen.

Verder bedankte Aukje Kroondijk, vice-voorzitter van de KNHS, Marianne Sloet voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij de paardensport op nationaal en internationaal niveau. Als blijk van waardering voor deze inzet overhandigde Kroondijk de gouden KNHS-speld aan Sloet.

Boek

Sloet kondigde op het symposium aan een boek te willen gaan schrijven. Ook heeft ze nog zes promovendi onder haar hoede. De KNHS, FNRS, het Friese Paarden Stamboek en KWPN wil ze blijven adviseren. Er was ook aandacht voor het team thuis: haar echtgenoot Boudewijn en dochters Anneke en Ellen. “Want zonder hen had ik niet zo gepassioneerd kunnen werken als ik heb gedaan! Dan was er niets van terecht gekomen!”

Foto: BOrder/Creative Commons