Bedrijfsnieuws | Mensen

Dierenarts beoogd lijsttrekker voor BoerBurgerBeweging in Utrecht

Rundveedierenarts Anton Verleun is kandidaat-lijsttrekker voor de BoerBurgerBeweging (BBB) voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Utrecht. Die verkiezingen zijn op 15 maart 2023.

Anton Verleun werkt bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk (ULP) in Harmelen. Hij wil lijsttrekker worden omdat hij al lang een toekomstvisie mist van de politiek, vertelt Verleun in een video op YouTube. “We weten bijvoorbeeld al decennialang dat de bevolking, ook in de provincie Utrecht, alleen maar aan het stijgen is. Waar blijven dan al die huizen? Ten tweede wordt de kloof tussen stad en platteland alleen maar groter, groter en groter. En we willen steeds meer: we willen meer recreëren, meer natuur, blijven eten, meer groene energie en allemaal een dak boven ons hoofd. Als we slim omgaan met de ruimte, is dat te realiseren”, zegt Verleun in de video.

Het afgenomen vertrouwen van burgers in de overheid is ook een probleem, aldus Verleun. Volgens hem kan de overheid dat vertrouwen terugwinnen door burgers mee te laten participeren in de besluitvorming.

De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas doet begin volgend jaar in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Foto: YouTube BBB Secretariaat