Symposium Melken Natuurlijk

Natuurlijke wormbestrijding, praktische toepassing van natuurlijke middelen op het melkveebedrijf, management van kruidenrijk grasland, veerkracht van melkvee en een natuurlijk behandelplan voor dierenartsen. Dit is een tipje van de sluier waar het symposium Melken Natuurlijk over zal gaan.

Het ochtendprogramma van het symposium bestaat uit sprekers Lerica le Roux-Pullen, onderzoekster bij Wageningen Food Safety Research en Marieke de Louw, dierenarts gespecialiseerd in fytotherapie. Daarna volgt een paneldiscussie waarbij ook Pedro Janssen (onderzoeker bij het Louis Bolk instituut), David Speksnijder (herkauwerdierenarts bij Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk) en een melkveehouder zullen aansluiten om vragen over natuurlijke veehouderij te beantwoorden.

Het middagprogramma bestaat uit vier workshops, waaronder een proef en ruiksessie van kruiden met Marieke de Louw. Daarnaast vinden er workshops plaats over het opstellen van een natuurlijk behandelplan voor dierenartsen (Gerdien Kleijer (dierenarts) en Lerica le Roux-Pullen), over melkvee vanuit de kern gezond houden (David Speksnijder) en over het onderhoud van kruidenrijk grasland (Pedro Janssen).

Dit symposium wordt georganiseerd vanuit het project Melken Natuurlijk, waarin naast het symposium kennis wordt/werd gedeeld met melkveehouders middels praktijknetwerkbijeenkomsten en Webinars.

Praktische informatie:

  • Het symposium is bedoeld voor veehouders, dierenartsen en ieder ander die geïnteresseerd is in natuurlijke veehouderij.
  • Locatie: Overijssel
  • Tijd: 9:30 -15:30 uur
  • Kosten: Gratis voor veehouders. Kosten voor overige bezoekers bedragen €59,- excl. btw.
  • Mail: klik hier
  • Website: klik hier