Kennispartnerbericht van Hipra

De wereld van reproductie bij zeugen

Dr. Antonio Vela is afgestudeerd in 1998, en sinds 2017 een geassocieerd professor aan de Faculteit Diergeneeskunde van Zaragoza. Momenteel werkt hij eveneens als onafhankelijk consultant bij de grootste varkensintegratie in Spanje; ThinkinPig SL. Hij is een gerenomeerd expert op het gebied van vruchtbaarheid, met als specialisatie echografie van het vruchtbaarheidsstelsel.

Dr. Antonio Vela presenteert drie klinische cases waarbij hij in het eerste deel het probleem schets (tijdsduur 15 minuten) en in het tweede deel uitlegt wat de diagnose is en hoe er tot die conclusie is gekomen (tijdsduur gemiddeld 30 minuten).

Case 1 – belang van een goed vaccinatiemanagement: Krijgt u  wel eens de vraag van een veehouder of er niet geschoven kan worden met een vaccinatie? Of zit u wel eens te puzzelen met een overvol vaccinatieschema voor opfok gelten? Wat is de beste oplossing en is het wel echt nodig om bepaalde vaccinaties elke cyclus te geven?

Case 1 – Probleemschets

Case 2 – Oplossing

Case 2 – Vruchtbaarheidsproblemen bij gelten: In deze case zien we dat een goede opfok van gelten van een niet te onderschatten waarde is. Er worden praktische tips en tricks gegeven om bepaalde problemen die tijdens de puberteit optreden aan te pakken. 

Case 2 – Probleemschets

Case 2 – Oplossing

Case 3 – Mummies en kleine nesten: In de derde en laatste klinische case over reproductie brengt dr. Antonio Vela een zeugenbedrijf in beeld, waarbij een uitbraak van PRRSv zorgde voor typische PRRSv problemen met verwerpers en zwak geboren biggen. Echter, u zult zien dat de nasleep van zo’n uitbraak nog bijzonder lang kan duren….

Case 3 – Probleemschets

Case 3 – Oplossing

Hebt u vragen over reproductie bij zeugen neem dan direct contact op de HIPRA varkensdierenartsen: Maartje Wilhelm +31862645058, Josine Beek +31 6 8299 1395, Theo Vercammen + 31 6 3024 9632 of Denise Meijer + 31 6 8215 8554

Hipra
Over Hipra
HIPRA is een diergeneeskundig farmaceutisch bedrijf dat zich toegelegd heeft op het onderzoek, de productie en het op de markt brengen van producten voor de wereldwijde diergezondheid.