Kennispartnerbericht van Hipra

Webinar Respect voor big en zeug op 4 mei

Biggen en zeugen naaldloos vaccineren is effectief en het wordt op een zo diervriendelijk mogelijke manier gedaan. Tijdens de kennissessie van Varkens.nl op 4 mei legt HIPRA uit hoe dat zit en licht dat toe met ervaringen uit de praktijk.

Het vaccineren van varkens is gemeengoed in de moderne varkenshouderij. Op deze manier worden zeugen en biggen beter weerbaar gemaakt tegen specifieke kiemen doordat het immuunsysteem is voorbereid. Vaccinatie verhoogt de diergezondheid en draagt bij aan het verminderen van het gebruik van antibiotica.

De ontwikkelingen met betrekking tot diergezondheid en welzijn stimuleert dat vaccinatiemethodes blijven innoveren. Naast groeiende effectiviteit en efficiënter werken, komt er ook steeds meer oog voor het aspect dierenwelzijn. Het in de huid vaccineren zonder injectienaald speelt daarop in. Deze manier van vaccineren tegen PRRS bij zeugen en het naaldloos in de huid toebrengen van het PRRS-, Circo- of Mycoplasma vaccin bij biggen is echt beter voor het dierenwelzijn.

Op 4 mei presenteert varkensdierenarts Maartje Wilhelm samen met dierenarts Denise Meijer de ontwikkeling en het goed toepassen van naaldloze vaccinatie  Dit wordt onderbouwd met onderzoeken over pijn bij biggen en filmpjes van diverse varkenshouders die in de praktijk naaldloos vaccineren. Ook een dierenarts die dagelijks werkzaam is in de praktijk zal zijn ervaringen met naaldloos vaccineren delen.

Wilt u Deelnemen? Meld u hier aan

Hipra
Over Hipra
HIPRA is een diergeneeskundig farmaceutisch bedrijf dat zich toegelegd heeft op het onderzoek, de productie en het op de markt brengen van producten voor de wereldwijde diergezondheid.