Bedrijfsnieuws | Mensen

Aimad Torqui divisiehoofd Europa, Geneesmiddelgebruik en Veterinair bij aCBG

Aimad Torqui start op 1 september 2022 als divisiehoofd Europa, Geneesmiddelgebruik en Veterinair bij het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG). Het aCBG valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Aimad Torqui gaat aCBG vertegenwoordigen in Europese en internationale overleggen en de ontwikkelingen op het gebied van humaan en veterinair geneesmiddelenbeleid vertalen naar de diverse opdrachtgevers en stakeholders. Samen met de afdelingsmanagers vertaalt hij deze ontwikkelingen vervolgens naar het proces van beoordelen, vergunning verlenen en geneesmiddelenbewaking binnen de organisatie en in samenhang met de andere divisies.

Torqui is sinds 2014 executive director global regulatory policy bij MSD Nederland, waar hij verantwoordelijk is voor alle regulatoire en wetenschappelijke beleidsontwikkelingen in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Daarvoor was hij Senior manager bij Novartis Vaccines & Diagnostics en Senior regulatory project leader bij het aCBG en Nederlands vertegenwoordiger (alternate) bij de CMDh.

Aimad heeft naast een bachelor in de biotechnologie een master Biologie behaald. Ook treedt hij regelmatig op als gastdocent bij verschillende cursussen en opleidingen gericht op European Regulatory Affairs.

Foto: Ministerie van BZK

Deel dit bericht: