Opleidingen

Fors meer kandidaten voor toelatingsexamen dierenarts in Vlaanderen

Er zijn dit jaar aanzienlijk meer kandidaten voor de toelatingsexamens voor arts, tandarts en dierenarts in Vlaanderen. Zo zijn er 5.447 kandidaten voor Geneeskunde (+6 procent), 1.767 voor Tandheelkunde (+16 procent) en 708 voor Dierengeneeskunde (+38 procent). Vlaanderen laat dan ook aanzienlijk meer studenten toe tot deze opleidingen, aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

De Vlaamse regering heeft de federale quota losgelaten en verhoogd. Voor het academiejaar 2024-2025 mogen 1.723 studenten beginnen aan de opleiding Geneeskunde, 252 aan Tandheelkunde en 240 aan Dierengeneeskunde. “We varen nu onze eigen koers wat betreft artsenquota, zodat we het artsentekort in Vlaanderen stap voor stap kunnen wegwerken,” verduidelijkt Weyts. “Het is goed dat er veel inschrijvingen zijn, want we hebben meer dokters nodig! Succes, iedereen.”

Het hoge aantal kandidaten voor de toelatingsexamens hangt mogelijk samen met de beslissing om volgend academiejaar meer studenten toe te laten tot deze opleidingen.

Kandidaten moeten slagen én gunstig gerangschikt zijn om toegang te krijgen tot de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde of Dierengeneeskunde.

Meer over:
Opleidingen
Deel dit bericht:

Gerelateerd