Bedrijfsnieuws

13 dierenartsen uit buitenland in opleiding bij NVWA

Voor het versterken van het toezicht op het dierenwelzijn in slachthuizen, zijn er onder andere meer officiële dierenartsen bij de NVWA nodig voor het slachttoezicht. Op dit moment worden dertien dierenartsen uit het buitenland opgeleid tot toezichthoudend dierenarts. Dat schrijft minister Adema van LNV in een brief aan de Tweede Kamer.

De NVWA zoekt al langer naar mogelijkheden om dierenartsen aan te nemen met een in Nederland erkende master Diergeneeskunde. Nadat in de jaren 2018-2020 een vijftigtal dierenartsen geworven is uit EU-lidstaten, is dit jaar een nieuwe werving van start gegaan. Inmiddels zijn dertien dierenartsen gestart met een intensief taal- en cultuurtraject waarna zij instromen in de reguliere basisopleiding tot toezichthoudend dierenarts. Later dit jaar start opnieuw een groep, zo meldt minister Adema.

Statushouders

Er is ook ‘instapteam’ van start gegaan. Dit is een team dat statushouders uit niet EU-landen, die de Nederlandse taal reeds goed beheersen en in het bezit zijn van een diergeneeskundediploma dat niet geldig is binnen de EU, een leer- werktraject aanbiedt. Door een combinatie van leren en werken worden zij voorbereid om met succes te solliciteren naar een reguliere functie binnen de NVWA als toezichthouder in het veterinaire werkveld. Ook in dit traject, dat op 22 mei van start is gegaan, zitten dertien mensen.

Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: