Bedrijfsnieuws

Geitendierenartsen werken samen in Capravetgroup

Gespecialiseerde geitendierenartsen hebben de Capravetgroup opgericht. De Capravetgroup is een samenwerking tussen vijftien dierenartsenpraktijken verspreid over het hele land.

De Capravetgroup is opgericht om de veterinaire kennis in de geitensector te verhogen. De groep wil zowel in Nederland als in Europa de kwaliteit van de dienstverlening op geitenbedrijven naar een hoger niveau tillen door netwerken van dierenartsen, aanverwante industrie en geitenhouders met elkaar te verbinden. Gespecialiseerde geitendierenartsen van de groep kunnen de bedrijfseigen dierenarts ondersteunen en de verdiepingsslag maken op het geitenbedrijf.

Professionalisering

Verhogen van het niveau van de diergeneeskunde op geitenbedrijven is volgens de Capravetgroup een must omdat de sector steeds meer professionaliseert. De bedrijven groeien sterk in omvang. Ook de kennis en kunde van alle professionele erfbetreders van deze geitenbedrijven neemt toe. De dierenarts is hier een belangrijk onderdeel van door zowel curatieve diensten te verlenen als een adviserende rol over diergezondheid en management, aldus de groep.

Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: