Nieuws | Ondernemen

Automatiseerder levert dierenartsen aanbetaalde software niet

In het veterinaire veld is een automatiseringsbedrijf actief dat praktijken een forse aanbetaling laat doen voor een automatiseringspakket, maar de levering van het pakket wordt vervolgens op de lange baan geschoven. Inmiddels wachten naar schatting 15 dierenartsenpraktijken, die naar eigen zeggen tussen 10.000 en 25.000 euro aanbetaalden, op hun pakket. De praktijken zeggen niet meer te rekenen op de levering en hebben het bedrag inmiddels afgeboekt.

Wisselende bedrijfsnamen

lachten van de dierenartsen richten zich tegen het bedrijf Vets Software in het Brabantse Best. Vakblad Veearts publiceerde in december 2013 over de kwestie. Vets Software is eigendom van Roy Stuve. Voorheen was het bedrijf van Stuve actief onder andere namen en ook van Vets Software is inmiddels afstand gedaan. Stuve is nu op pad onder de nieuwe naam Vetri IT Services. Het bedrijf is gevestigd in het midden van het land en richt zich tegenwoordig op de gezelschapsdierenpraktijken.

Softwarepakket (nog) niet geleverd

Stuve beloofde enkele jaren terug aan een grote groep van dierenartsenpraktijken een speciaal softwarepakket te maken. Het pakket zou helemaal worden geënt op hun wensen en gebaseerd zijn op een eerder ontwikkeld notarispakket. Naar schatting ‘stapten’ zo’n 15 tot 20 grote praktijken in het aanbod van Stuve en stortte elke praktijk tussen 10.000 en 25.000 euro op zijn bankrekening. Waarom is dit pakket nog niet draaiende? Stuve in december 2013 in vakblad Veearts:  “Ik wil u antwoorden, maar kom daarvoor liever naar uw kantoor in Wageningen.” Stuve, een man met een Aziatisch uiterlijk, 65 jaar en zo’n 1,70 meter lang, kwam spoorslags naar de redactie om zijn kant van het verhaal toe te lichten. “In 2010 heb ik de veterinaire markt aangeboord omdat ik hoorde dat dierenartsen ontevreden waren over de bestaande managementpakketten.” Van een serie praktijken (namen bij de redactie bekend) hoort de redactie dat zijn pakket nergens operationeel is. Stuve zegt daarop dat zijn pakket binnenkort bij 18 praktijken geïnstalleerd zal worden. Stuve: “We hebben veel klanten en bij de eerste klant draait het programma inmiddels 1,5 jaar.” Varkensdierenarts Frans Meulders uit Hoogeloon bevestigt dat hij al ruim een jaar naar volle tevredenheid werkt met het pakket Innovet. “Het kostte me aardig wat duiten voor mijn eenmanspraktijk, maar ik heb een stabiel programma en een goede service van Stuve.”

Geen pottenkijkers

Op het verzoek van de redactie om samen met Stuve een paar klanten te bezoeken, is het antwoord: “Nee dat kan nog niet, die klanten willen nog niet in de publiciteit.” Een woordvoerder van de KNMvD kent de zaak en bevestigt dat Stuve veel geld heeft opgehaald en zijn afspraken tot vandaag de dag niet is nagekomen.

Het notarispakket blijft een vreemde zaak: aan de ene kant zijn er veel gedupeerden die het programma, ondanks afspraken daarover, niet geleverd kregen. Aan de andere kant is er een enthousiaste eenmanspraktijk waar het programma al een tijdje draait. Verder zou Stuve naar zijn zeggen 18 nieuwe klanten in zijn portefeuille hebben die snel zouden worden aangesloten, maar dat mogen we nu niet controleren.
Bijzonder is ook dat de redactie na het interview een e-mail kreeg van automatiseringsman Stuve met een bevestiging van de gemaakte afspraken, afspraken die door de redactie niet waren gemaakt.

Meer over:
NieuwsOndernemen
Deel dit bericht: