Ondernemen

Enquête voor arbeidsmarktonderzoek dierenartsen

Dierenartsen kunnen van 22 maart tot en met 5 april een enquête invullen voor het onderzoek naar de arbeidsmarkt van dierenartsen. Het arbeidsmarktonderzoek werd eerder al aangekondigd door het ministerie van LNV.

Aanleiding voor het onderzoek is dat er in de afgelopen jaren steeds vaker signalen zijn over een groeiend tekort aan dierenartsen. Vacatures staan langer open en bepaalde (spoed)diensten kunnen niet langer verricht worden bij dierenartsenpraktijken. ‘Dit onderzoek wordt uitgevoerd met het doel om de omvang van het probleem in beeld te krijgen’, meldt het ministerie van LNV. ‘Het onderzoek richt zich op de gehele vraag en het aanbod van de arbeidsmarkt van dierenartsen en heeft zodoende betrekking op zowel dierenartsen werkzaam in de praktijk als binnen het onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven. Een tekort aan dierenartsen treft namelijk al deze werkvelden.’

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in samenwerking met Geelen Consultancy in opdracht van het ministerie van LNV en de Faculteit Diergeneeskunde. De enquête is te vinden op via: www.geelen-consultancy.nl/arbeidsmarktonderzoek.

Foto: Twan Wiermans