Bedrijfsnieuws | Schaap-Geit

DCO en De Herkauwerspraktijk werken samen rondom geit

Samen sterker voor de geitenhouderij. Dat is het idee achter De Geitenpraktijk, een nieuwe samenwerking tussen Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk in Oss. De samenwerking is aangekondigd door vijf initiatiefnemers: dierenartsen Maarten van den Bosch, Stef van Roessel, Marco Nillesen, Marcel van der Putten en Geert van Dinther.

Met ruim 100 jaar ervaring onder de vijftien dierenartsen van Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk, is kennis delen het voornaamste doel van De Geitenpraktijk. De twee praktijken hebben dertig geitenhouders in hun klantenbestand. Door deze samen te voegen biedt het volgens Van den Bosch meer mogelijkheden voor onderzoek naar diergezondheid binnen de geitensector. Naast het delen van kennis houdt het nieuwe initiatief zich bezig met het opzetten van een website en een webshop voor geitenhouders. Ook staat De Geitenpraktijk open voor nieuwe samenwerkingen met praktijken die zich specialiseren in geiten. De Geitenpraktijk opereert zelfstandig, zonder investeringsmaatschappijen, om kwaliteit te waarborgen. ‘’De focus ligt op kwaliteit en diergezondheid, niet op omzet’’, aldus Van den Bosch.

Het werkgebied van De Geitenpraktijk beslaat Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en een stukje van België. Voor de klanten van het Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk en De Herkauwerspraktijk zal er weinig veranderen. De praktijken blijven hun eigen klanten behandelen, en geven second opinions.

Deel dit bericht: