Nieuws | Ondernemen | Paarden | Pluimvee | Rundvee | Schaap-Geit | Varkens | Zoönosen

Opslagruimte voor dierenartsen

Serums, vaccins, samples, tapes en papierwerk. Van alles ligt er opgeslagen in de ‘bunker’ van Schipper Safestore in het Utrechtse Rhenen. Met een haal- en brengservice lijkt het ook voor dierenartsen een interessante opslagoptie.
Bij binnenkomst heb je meteen door waarom het gebouw, dat in eerste instantie op een doodnormale loods lijkt, door eigenaar Alexander Schipper de bunker wordt genoemd. Dikke deuren, loopsluizen en beveiligingscamera’s geven je het gevoel dat je door een onneembare vesting loopt. Op de begane grond staan vriezers met een binnentemperatuur van -80 graden Celsius. Schipper: “In onze vriezers bewaren we samples voor kennisinstituten. Dat kan gaan om veterinaire monsters van een onderzoekslaboratorium of bijvoorbeeld planten en bacteriële stammen. In de koel- en vriescellen bewaren we urinemonsters maar ook grondstoffen voor de farmaceutische opdrachtgevers. Van elke klant die hier spullen opslaat, weten we om welke spullen het gaat. Dat willen we weten om te voorkomen dat we de ‘verkeerde’ klanten binnenhalen. En ook om te zorgen dat alles binnen onze certificeringen en wettelijke kaders valt.”
Ook de wereld van dierenartsen en vee-eigenaren denkt Schipper van dienst te kunnen zijn. In de sportpaardenbranche krijgt zijn bunker naar eigen zeggen voldoende aandacht. “Sportpaarden worden over de hele wereld voor veel geld verkocht. Wij kunnen hier DNA en bloedmonsters van paarden veilig bewaren, zodat een koper in bijvoorbeeld Abu Dhabi met het DNA kan checken of hij inderdaad het gekochte paard heeft gekregen. Op die manier kan ook zekerheid verkregen worden over de medische conditie van het paard tijdens de keuring.” Volgens Schipper kan het voor andere landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren nuttig zijn om zeker te zijn van de conditie en herkomst van een dier.
VA01_Bunkeropslag