Bedrijfsnieuws | Mensen

Wim van der Poel special professor WUR

De raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Wim van der Poel benoemd tot special professor Emerging and zoonotic viruses. De leerstoel is ondergebracht bij de Leerstoelgroep Kwantitatieve Veterinaire Epidemiologie van Wageningen University & Research.

De leerstoelgroep Quantitative Veterinary Epidemiology richt zich op het genereren en verspreiden van kennis over de epidemiologie van ziekten bij dieren. De nadruk ligt op de overdracht van besmettelijke ziekten binnen en tussen groepen van dieren en over factoren die die overdracht beïnvloeden. De nadruk ligt daarbij op bestrijding en preventie maatregelen.

Wim van der Poel (Foto: GetMedia, WUR)
Wim van der Poel (Foto: GetMedia, WUR)

Wim van der Poel (1958) studeerde Diergeneeskunde in Utrecht en promoveerde aan dezelfde Universiteit in 1995 in de veterinaire virologie. Hij werkte bijna 10 jaar bij het RIVM aan zoönosen. Wim van der Poel heeft zitting in diverse internationale besturen, zoals de Scientific Committee of the International Research Consortium for Animal Health en de International Committee for the Taxonomy of Viruses. Ook is hij coördinator van de Epizone European Research Group, onderzoeknetwerk op gebied van besmettelijke dierziekten. Vanaf 2004 is hij senior onderzoeker op gebied van ‘emerging viruses’ bij Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.

Deel dit bericht: