Bedrijfsnieuws | Mensen

Ernst van den Ende nieuwe algemeen directeur Animal Sciences Group

Ernst van den Ende is per 1 januari 2022 de nieuwe algemeen directeur van de Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen University & Research. Hij is de opvolger van Jeroen Dijkman die per 1 september terugtrad als algemeen directeur.

Ernst van den Ende (58) studeerde Plantenziektenkunde aan Wageningen University en promoveerde in 1992 bij de leerstoelgroep Fytopathologie. Hij werkte aanvankelijk als onderzoeker bij verschillende proefstations (fruit, bollen en boomkwekerij) en vanaf de oprichting van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving in diverse leidinggevende rollen. Van den Ende is sinds 2009 algemeen directeur Plant Sciences Group en maakt onderdeel uit van de Concernraad WUR.

Duurzame en rendabele veehouderij

“De overstap van PSG naar ASG is een unieke mogelijkheid om verder bij te dragen aan de duurzame toekomst van agro-voedselsystemen wereldwijd”, zegt Van den Ende. “Het werk van de vele onderzoekers binnen ASG is van essentieel belang voor een integrale en langetermijnvisie, die een duurzaam perspectief biedt voor landbouw en visserij, natuur, economie en maatschappij. Het is inspirerend en motiverend om te mogen en kunnen bijdragen aan deze uitdaging met partners binnen en buiten WUR. Ik heb met enorm veel plezier gewerkt binnen de plantensector en ben trots op de bijdrages die hier geleverd zijn aan de transities voor duurzame land- en tuinbouw. Deze ervaring ga ik nu inzetten binnen ASG voor onderzoek en onderwijs gericht op oplossingen voor een duurzame en rendabele veehouderij en de gezondheid en het welzijn van dieren en mensen.”

Deel dit bericht: