Kennispartnerbericht van Hipra

Intradermale toediening Unistrain® PRRS van Hipra “One Step Forward on PRRS”

Op de LIV in Venray presenteerde Hipra de laatste innovatie op het gebied van de aanpak van PRRS. Sinds december is het ook mogelijk om Unistrain®PRRS naaldloos in de huid toe te dienen. Voor deze intradermale toediening is door Hipra zelf een speciale injectiespuit ontwikkeld: de Hipradermic.
UnistrainDoor de combinatie van de Hipradermic en een hieraan gekoppelde applicatie voor de tablet of smartphone, Hipralink wordt een volledige tracering van het vaccinatieproces mogelijk. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een vaccinatie rapport met de biggen mee te geven waarop alle relevante gegevens staan.
Naast de intradermale toepassing bij biggen en zeugen kan Unistrain®PRRS natuurlijk ook bij deze diergroepen nog steeds met de naald worden toegediend. Doordat daarnaast Eryseng® Parvo en Unistrain® PRRS gecombineerd in 1 injectie mogen worden gevaccineerd en Hipra uitgebreide (diagnostische) ondersteuning biedt kunnen wij een complete aanpak van PRRS bieden.

Drievoudige bescherming

De gecombineerde toediening van Eryseng® Parvo + Unistrain® PRRS biedt een drievoudige bescherming tegen vlekziekte, PPV en PRRS. Het vaccin zorgt voor een hoog niveau van veiligheid en werkzaamheid gelijkwaardig aan de werking van de twee vaccins afzonderlijk. Ondanks het mengen van de vaccins blijft de werking van het levende vaccin tegen PRRS gewaarborgd.
De nieuwe combinatie zorgt ervoor dat het aantal te geven injecties aan zeugen wordt verminderd. Daardoor wordt de werkdruk van werknemers verlaagd en wordt het welzijn van de dieren verbeterd wat uiteindelijk ten goede komt aan de productiviteit van de bedrijven.

Hipra
Over Hipra
HIPRA is een diergeneeskundig farmaceutisch bedrijf dat zich toegelegd heeft op het onderzoek, de productie en het op de markt brengen van producten voor de wereldwijde diergezondheid.